Weivlees, ons vlees

Weivlees, ons rundvlees

Lekker rund- en kalfsvlees, fijn van draad, botermals, niet vet en vol van smaak. Dat is weivlees. Waarom ons vlees zo bijzonder smaakt? Omdat we onze dikbilrunderen plezierig laten grazen op de prachtige weiden in Cromvoirt en in Het Bossche Broek in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Ook verwennen Toon en Dianne van Rooij hun runderen en kalveren met uitgebalanceerde voeding op natuurlijke basis, die zij voor het grootste deel op hun eigen boerderij milieuvriendelijk telen. In de winter verblijven ze in diervriendelijke, ruime stallen op stro. Wij als uw slager selecteren het beste rund al in de wei en voegen nog een portie vakmanschap toe. Daardoor proeft u topkwaliteit vlees met een ongekende smaak!

Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die vooral gras eten rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op het hart en vaatstelsel. Onafhankelijk laboratoriumonderzoek heeft ook aangetoond dat het vet in ons weivlees voor bijna de helft uit onverzadigde vetten bestaat.

Al sinds eind jaren ‘90 werken wij samen met Toon en Dianne van Rooij en hun boerderij in Cromvoirt voor ons rund- en kalfsvlees. Zij verzorgen hun dieren met aandacht en respect, wat wij zeer belangrijk vinden!

Toon en Dianne van Rooij brengen de runderen en kalveren naar het slachthuis. Vervolgens krijgen wij de hele runderen en kalveren in delen binnen in de slagerij en verwerken wij het vlees tot de vele bekende producten en specialiteiten. Hierdoor kunnen wij het gehele assortiment rund- en kalfsvlees leveren, van biefstuk tot een pink peppersteak.

Weivlees, uitstekend vlees!

Het Cromvoirtse Weivlees heeft hoog gescoord in een landelijke proeverij van bijzonder rundvlees. De zijlende van Belgische Blauwe, opgefokt op de weiden van Maatschap Van Rooij, ontlokte een nationale jury lovende woorden.

“Mager, maar heel geurig.” schrijft juryvoorzitter Marc Soetman in het rapport, “grasgevoerd, wat het vlees een totaal andere smaak geeft.” Veel Nederlands rundvlees krijgt sojabonen of graan als voer, wat de smaak vaak nogal vlak maakt.

“Ik was verrast door de frisse smaak van dit rundvlees.” zegt jurylid Jeroen Thijssen, culinair journalist en woonachtig in Vught. “Dat moet het grote aandeel gras zijn in het voer van deze Belgische Blauwen. Uitstekend vlees!”

Weivlees, rund- en kalfsvlees is al sinds jaar en dag verkrijgbaar bij Keurslager Jacobs aan het Moleneindplein in Vught. “Wij zijn altijd overtuigd geweest van de uitstekende kwaliteit van ons rund- en kalfsvlees en zijn heel blij met deze erkenning bij een landelijke keuring door een vakjury.” aldus Ton Jacobs.

Auteur: Jeroen Thijssen

Keurslager Jacobs Vught

Moleneindplein 116
5262CM Vught
0736565820

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten