DubbelDoel rundvlees

In onze Keurslagerij verkopen wij rundvlees van de DubbelDoel koe. Het DubbelDoel rundvlees is een heerlijk stukje rundvlees, wat zich qua smaak 100% kan meten met het Black Angus vlees, met als grote bijkomende voordelen: lekker dichtbij geproduceerd en duurzaam rundvlees!

De Hollandse DubbelDoel koe

Een groot deel van de Nederlandse melkkoeien is na haar carrière als melkkoe erg geschikt om, naast heerlijke zuivel ook te zorgen voor smaakvol kwaliteitsrundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk voor de productie van melk én vlees. Hier komt de term Dubbel Doel Koe vandaan. 

Sinds 2015 zoekt Heijdra Vleesvee de samenwerking met Nederlandse melkveehouders om dit mogelijk te maken.  Op het vleesveebedrijf zorgen ze ervoor dat de koeien in ruime strohokken, met lekker voer en veel frisse lucht kunnen uitrusten en uitgroeien tot een volwaardige vleeskoe. Deze all-inclusive vakantie duurt minimaal 120 dagen. 

Het nieuw aangezette vlees is heerlijk mals, met vet dooraderd en heeft de ouderwetse rundvleessmaak. Door de kwaliteitsverbetering door een rustige afmestfase is het vlees lang houdbaar is en geschikt om te rijpen (dry-agen).

Doordat ze dit traject centraal organiseren en de hele keten in eigen hand hebben, kunnen ze de afnemers van dit mooie vlees wekelijkse een relatief uniforme kwaliteit beloven. Heijdra Vleesvee kent de herkomst van A-Z.

De CO2 footprint – de ecologische voetafdruk – van rundvlees van uitgeruste melkkoeien is relatief laag. Bovendien is de transportafstand van het voer, de koe en het vlees beperkt, wat leidt tot beperkte food Miles. Ze verkopen het vlees rechtstreeks aan ambachtelijke slagers zoals wij en horecaondernemers.

DubbelDoel Koe - Heijdra vleesvee

Keurslager Jacobs Vught

Moleneindplein 116
5262CM Vught
0736565820

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten