Keurslager Jacobs Vught

Livar varkensvlees, smaak als beloning voor goede zorg

De oorsprong van het Limburgs Klooster- varken ligt op de eeuwenoude klooster- boerderij van Abdij Lilbosch in Echt. Onze varkens worden gevoed met heerlijke, in Limburg geteelde, granen. Ze hebben een bed van stro en kunnen lekker buiten scharrelen. Zo ontstaat smaakvol vlees van de beste kwaliteit. En dat proef je!

Smaak

Het Livarvlees onderscheidt zich ook qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een bijzonder product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. 

Daarom kunnen alle Livarvarkens buiten rondscharrelen in een uitloop met wroetgelegenheid. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

Kleinschalig

Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. Onze varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. De varkens worden versneden in onze eigen slagerij waar de dieren van kop tot staart door vakmensen worden verwerkt tot vlees en vleeswaren.

Ons bedrijf staat in zijn geheel in het teken van de 'menselijke maat'. Een bedrijf dat door iedereen is te overzien en te begrijpen.

Innovatie

Livar is voortdurend bezig met het ontwikkelen van een uniek houderijsysteem. Dat dient niet alleen te voldoen aan onze eigen hoge eisen op het gebied van dierwelzijn, maar het moet ook duurzaam zijn op het gebied van milieu en praktijk. Op termijn zullen wij dan ook toewerken naar eenzelfde houderijsysteem voor alle locaties.

Regionaal

Het regionale karakter van Livar is heel belangrijk. Transportafstanden worden tot een minimum beperkt. Daarom is het ook mogelijk om kringloop van grondstoffen toe te passen. De varkens worden gevoerd met Limburgse granen. Een groot deel van deze granen komt zelfs van de akkers van Abdij Lilbosch in Echt. Het stro en de mest van de varkens wordt weer gebruikt om akkers te bemesten van boeren in de omgeving.

De mensen achter Livar

Livar is in 1999 opgericht door vijf Limburgse varkenshouders waarvan er twee nog steeds betrokken zijn bij Livar. Dit zijn Frans de Rond en Hans Corsten. Enkele jaren later zijn Abdij Lilbosch en Frank de Rond (zoon van Frans de Rond) toegetreden als aandeelhouders van Livar.

Keurslager Jacobs Vught

Moleneindplein 116
5262CM Vught
0736565820

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten